-
A gyülekezési jogról

A törvényt nem ismerő nyilasoknak és Grespiknek!



A radikális kuruc.info, a szégyenteljes, ám nagy örömünkre sikertelen hídfoglalási kísérlete óta veri a nyálát, egy Strasbourgi ítéletre hivatkozva. A nácik által emlegetett ítélet egy olyan tüntetés ügyében született, amikor is elégedetlenek az ellen tiltakoztak 2002. december 1-jén, hogy az akkori magyar miniszterelnök Medgyessy Péter megjelent a Románia nemzeti ünnepén tartott fogadáson a budapesti Kempinski Hotelben. A be nem jelentett tüntetést a rendőrség feloszlatta, a Strasbourgi Bíróság szerint jogtalanul. (Természetesen tiszteletben tartjuk a bírósági döntést, ám – zárójelben - nem mehetünk el szó nélkül az mellett, hogy a három feljelentő tüntető egyenként 10.000 + 2.000 euró kártérítést követelt a Magyar Köztársaságtól, melyet a bíróság elutasított. Ez cca. 2.750.000 forint lett volna fejenként a semmiért, persze az adófizetők pénzéből.)

A nyilas kucuginfo és a kinézetre beteg, szélsőséges, kenyérdobáló Grespik László ezzel az ítélettel próbálja bizonygatni, hogy az október 26-ai elbukott hídfoglalási kísérletnél a rendőrség nem jogszerűen járt el. Az lehet, hogy a kucuginfo tanulatlan, drogos „szerkesztői” nem tudják a Magyar Köztársaság jogszabályait, de ezek szerint Grespik László is csak a kinézete miatt érzett sajnálatból tett az egyetemén sikeres(?) államvizsgát. Ezúton is tájékoztatjuk a fasiszta, uszító szégyenportált és a tévedésbe esett ügyvédet, hogy a magyar jogrend nem ismeri a precedensjogot, de ha ismerné is, a Strasborurgi Bíróság ítélete a Kempinski Hotel előtt tüntetőkkel kapcsolatban, a hídfoglalás résztvevőire nem vonatkozhatna.


A gyengébbek és Grespik László kedvéért a gyülekezési törvény ide vágó részei:


I. Fejezet

Általános rendelkezések(…)

1. §(3) A gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.(…)

6. § A közterületen tartandó rendezvény szervezését a rendezvény helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak, Budapesten a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak (a továbbiakban: rendőrség) legalább három nappal a rendezvény megtartásának tervezett időpontját megelőzően kell bejelenteni. A bejelentési kötelezettség a rendezvény szervezőjét terheli.

(…)14. § (1) Ha a gyülekezési jog gyakorlása a 2. § (3) bekezdésében foglaltakba ütközik, vagy a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, továbbá ha bejelentéshez kötött rendezvényt bejelentés nélkül, a 7. § a) és b) pontjában foglaltaktól eltérően vagy tiltó határozat ellenére tartanak, a rendőrség a rendezvényt feloszlatja.


Aki nem értené az esetleg idetévedő fasiszta olvasóink közül, annak elmagyarázzuk.


1. Be kell jelenteni

2. Nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével. (ugye az Erzsébet-hidat blokád alá vonni 100 idiótának, munkanapon, az sérti mások – kb. 2.5 millió állampolgár - jogait és szabadságát, persze a kuruc-bűnözők nem járnak dolgozni, úgyhogy az övékét nem)

3. Ha az első kettő nem teljesül, akkor a rendőrség fel fogja oszlatni (amit nagyon helyesen tett, és aminek a 100 tüntetőn, valamit a fasiszta bűnözőket lelkesen védő Morvai Krisztinán és az adócsaló Gaudi Nagy Tamáson kívül az egész ország örült)


Ilyen egyszerűen meg lehet érteni a gyülekezési törvényt, és olyan egyszerűen és helyesen lehet alkalmazni, ahogy azt a rendőrség október 26-án tette! Köszönet nekik! Aki pedig nem ismerné Grespik Lászlót, annak íme a kép róla, amit megtekintve rögtön mindenki megértheti sajátos jogértelmezését. Grespik Lászlótól az újnyilasokat és a köztörvényes bűnözőket oltalmazó Nemzeti Jogvédő Alapítvány telefonszámán (06-30-549-4167) kérhetünk magyarázatot arról, hogy miért is akarja elferdíteni hazánk törvényeit.